Закінчився одноденний вояж “Театру корифеїв” до Миколаєва - Миколаївська Правда

Закінчився одноденний вояж “Театру корифеїв” до Миколаєва - Миколаївська Правда

2 грудня у Миколаєві на гастролях побував “Театр корифеїв” – Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.Л. Кропивницького.

З ранку наші гості показали для молодшого покоління музичну казку “Всі миші люблять сир”, а вже ближче до вечора глядачі могли познайомитись з виставою “Вільні метелики”.

З цікавою творчою роботою наших сусідів зумів познайомитись сьогодні миколаївський глядач. У локації “сцена на сцені” Миколаївського академічного художнього драматичного театру відбулася вистава “Вільні метелики” у постановці “Театру корифеїв” за п’єсою Леонарда Герша.

Режисер-постановник вистави Сергій Курчев. Це історія кохання ексцентричної та романтичної дівчини і сліпого хлопця із заможної родини. Вона мріє стати акторкою і пурхати життям, як метелик. Натомість він вчиться бути вільним від умовностей та штампів. І лише взаємна прихильність робить їх по-справжньому вільними.

«Вільні метелики» – вистава про щирі почуття і зрадництво, про прагнення свободи і юнацький максималізм, це вистава про молодих і для молодих. Він – починаючий музикант, який, тікаючи від материнської опіки, намагається налагодити самостійне життя у великому місті. Вона – його сусідка по квартирі, абсолютно розкріпачена молода особа, не обтяжена дотриманням моральних норм поведінки. Кожен з них прагне свободи. Вони, як метелики, летять на звабливе світло яскравих почуттів, не задумуючись, що любов – це ще й відповідальність за кохану людину.

Все це чудово втілив на сцені акторський колектив у складі: Валерія Ланецького, Дарії Ярошенко, Надії Мартовської, Іллі Литвиненко.

Діячі української культури та мистецтва продовжують тримати культурний фронт.

Миколаївська Правда

Дата публікації: 03.12.2023