Вистава без сцени: у Театрі корифеїв розповіли про прем’єру “Марко Лукич” - Гречка

Вистава без сцени: у Театрі корифеїв розповіли про прем’єру “Марко Лукич” - Гречка

Цими вихідними, 10-11 лютого, в академічному театрі імені Марка Кропивницького відбудеться прем’єра вистави “Марко Лукич”. Особливість цієї вистави в тому, що вона є імерсивною: декорації й дія виходять за рамки сцени, а глядачі беруть активну участь у дії.

Про це сьогодні, 8 лютого, розповів директор театру Сергій Корнієнко, передає кореспондентка “Гречки”. Він пояснив, що глядачі не будуть сидіти на місцях, а разом з акторами пересуватимуться по всьому театру.

“Тому п’єса розрахована на 30-40 глядачів, адже вони мають безпечно і зручно переміщатися разом з акторами по локаціях по всьому театру, де відбуватиметься вистава”, – розповів він.

Локації розташовані й біля роздягальні на першому поверсі, на сходах, у фоє другого поверху тощо. Режисером-постановником вистави “Марко Лукич” є Микола Бабин. За його словами, в основу взяли 7 п’єс Марка Кропивницького:

  • “Поки сонце зійде, роса очі виїсть”
  • “Чмир”
  • “По ревізії”
  • “Олеся”
  • “Глитай, або ж павук”
  • “Мамаша”
  • Старі сучки і молоді паростки”

“Це своєрідна екскурсія за лаштунки театру, яку для глядачів проведе Марко Лукич. Тут можна буде побачити сім історій. Та й самого Кропивницького в ролі режисера, як він спілкується з акторами”, – розповів Микола Бабин.

Актор Євген Скрипник, який у виставі “Марко Лукич” виконує декілька ролей, зізнався, що це своєрідний експеримент і для акторів.

“Зазвичай дія обмежується сценою, а глядачі зі сторони дивляться. А тут ми будемо поруч, взаємодіяти. Та я сподіваюся, що ми вловимо оцю синергію і все буде добре”- поділився актор.

Сергій Корнієнко зазначив, що поки дати наступних показів вистави точно не визначені. Проте підкреслив, що “Марко Лукич” точно увійде у репертуар Театру корифеїв. 

Купити квитки можна вже зараз у касі театру або онлайн. Один квиток на виставу “Марко Лукич” коштує 300 гривень.  

Автор: Ірина Требунських | Інформаційний портал Кіровоградщини - Гречка

Дата публікації: 08.02.2024