У Театрі Корифеїв відбулася прем’єра імерсивного «Марка Лукича» - Кіровоградська обласна рада

У Театрі Корифеїв відбулася прем’єра імерсивного «Марка Лукича» - Кіровоградська обласна рада

У Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького відбулася прем’єра імерсивної вистави «Марко Лукич». Вона присвячена творам засновника першого українського професійного театру Марка Кропивницького та передбачає максимальний контакт акторів із глядачем.

«Марко Лукич» – вистава, під час якої актори «руйнують» дзеркало сцени. Вони виходять до глядачів і знаходяться з ними в контакті на відстані одного-двох метрів», – так прокоментував прем’єру директор Театру Корифеїв Сергій Корнієнко.

Вистава складається з уривків одразу сімох п’єс Марка Кропивницького: «Доки сонце зійде – роса очі виїсть», «Чмир», «По ревізії», «Олеся», «Мамаша», «Глитай, або ж павук» та «Старі сучки й молоді парості». Деякі з них у Театрі Корифеїв досі не ставилися.

Дії вистави відбуваються на першому та другому поверхах Театру Кропивницького, а також безпосередньо у самій залі і навіть на балконах.

Підготовка до прем’єри тривала два місяці. До неї залучили фактично весь акторський склад, а також музикантів оркестру. Для комфортного сприйняття дійства максимальна кількість глядачів складає 30-40 осіб.

Кіровоградська обласна рада

Дата публікації: 12.02.2024