У Кропивницькому представили допрем’єрний показ вистави «Заборонений» - CBN

У Кропивницькому представили допрем’єрний показ вистави «Заборонений» - CBN

Вчора, 27 червня, у Театрі корифеїв у Кропивницькому представили допрем’єрний показ вистави про ув’язнення Василя Стуса«Заборонений».

«Заборонений» – спільний проєкт кропивницького та херсонського театрів. У п’єсі грають три актори херсонського, і два актори кропивницького театрів. У виставі оповідається про другий термін ув’язнення видатного поета та громадського діяча з когорти шістдесятників Василя Стуса у радянських таборах.

На допрем’єрному показі були присутні режисер-постановник п’єси – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк, а також автори – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов.

«Ім’я Стуса потрібно постійно піднімати. У нас є свої герої, про яких, ми, на жаль, мало говоримо, підлітки про них майже не знають. Дякую авторам Сергію Дзюбі та Артемію Кірсанову – мені здається, ми зробили хорошу справу. Хлопці написали роман, потім зробили сценарій, зняли кіно, почали писати п’єсу. Я про це дізнався, бо ми товаришуємо. Якраз Сергій тоді реабілітувався після поранення на війні. Я про це дізнався у січні, а у лютому ми робили першу читку. Ми сподіваємося, що незабаром ЗСУ звільнять лівий берег Херсонщини, тоді ми поставимо виставу у Херсоні. А поки ми не будемо наражати людей на небезпеку», – розповів CBN Сергій Павлюк.

Виставу у Кропивницькому ставитимуть 28 та 29 червня на Малій сцені Театру корифеїв. Переглянути її можуть лише повнолітні глядачі.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Інформагенція "Центральноукраїнське бюро новин"

Дата публікації: 28.06.2023