Підтримати херсонських колег: актори Театру Корифеїв долучились до флешмобу - Гречка

Підтримати херсонських колег: актори Театру Корифеїв долучились до флешмобу - Гречка

У Кропивницькому сьогодні, 7 вересня, на Театральній площі відбувся флешмоб на підтримку Міжнародного фестивалю "Мельпомена Таврії".

Під час флешмобу, всі актори Театру Корифеїв вийшли в сценічних образах і висловили свою підтримку Херсонському театру, який повернувся додому і проводить фестиваль, передає журналістка "Гречки".

Режисер-постановник Театру Корифеїв Сергій Курчев в коментарі "Гречці" зазначив, що 25 театрів України долучається до підтримки Херсонського театру, в тому числі і Театр Корифеїв.

"Для будь-якого театру України велика честь брати участь у фестивалі "Мельпомена Таврії", але через повномасштабну війну в Україні і неможливість проведення фестивалю, театри підтримують флешмоб, аби херсонський фестиваль існував", - уточнив Сергій Курчев.

За його словами, Театр Корифеїв мав везти на фестиваль виставу "Бондарівна", але її показ відбудеться завтра, 8 вересня у Кропивницькому.

"Сьогодні вся Україна одноголосна і висловлює підтримку Херсону і фестивалю, який об'єднує театральне мистецтво в Україні й намагається його підтримувати і розвивати, даючи виклики режисерам і акторам, дозволяючи експериментувати і демонструвати свої досягнення", - підкреслив режисер театру.

Довідка:

Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії", який відбувається щорічно у Херсоні. Заснований у 1999 році. За 22 роки існування зіграно близько 450 вистав за участі понад 200 театрів. Метою "Мельпомени Таврії" є популяризація мистецтва, обмін досвіду між творчими колективами, ознайомлення глядачів із найцікавішими виставами театрів із різних областей України та інших країн.

Автор: Ірина Зайцева | Інформаційний портал Кіровоградщини - Гречка

Дата публікації: 07.09.2023