Перша унікальна виставка печворку в театрі ім. М.Л. Кропивницького

Перша унікальна виставка печворку в театрі ім. М.Л. Кропивницького

В нашому театрі корифеїв презентують виставку унікальних робіт в стилі печворк під назвою «Україна. Минуле. Війна. Майбутнє»

«На Кіровоградщині саме ці роботи вперше і вже скоро їх побачать в інших містах України, а трохи згодом в Сполучених Штатах Америки» - зазначили в адміністрації театру.

Печворк (від англ. patchwork - ковдра, покривало, виріб із різнокольорових клаптів) – це клаптеве шиття, вид декоративно-ужиткового мистецтва. Вироби створюються за принципом мозаїки, коли при зшиванні різнокольорових клаптиків тканини утворюється єдине полотно з різноманітними візерунками, картинами і навіть фактурою.

«Талановиті люди – талановиті у всьому. Одна з авторів робіт наша акторка драми Надія Мартовська. І ми пишаємось, що саме в нашому театрі вперше проходить ця виставка» - зазначили в дирекції театру. 

«Своїми роботами ми хотіли показати наскільки глибоке коріння нашої історії, історії нашого народу, наскільки сильно зараз болить війна і що ми неодмінно віримо в наше світле майбутнє. Незабаром ми покажемо наші роботи за кордоном і вірю, що згодом увесь світ приїде до нас у гості, в тому числі і на нашу виставку» - поділилась Надія Мартовська

Відвідати виставку можуть усі бажаючі, придбавши квиток на будь-яку виставу до кінця цього тижня.

Пресслужба Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького

Дата публікації: 07.04.2023