Дітям Миколаєва подарували музичну казку - Миколаївська Правда

Дітям Миколаєва подарували музичну казку - Миколаївська Правда

Почалися передсвяткові дні. 2 грудня, на сцені Миколаївського академічного художнього драматичного театру, Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр імені М.Л.Кропивницького презентував музичну казку “Всі миші люблять сир”.

Вистава викликала великий інтерес у молодшої половини Миколаєва. Багато хто прийшов навіть сім’ями, як наприклад відома миколаївська волонтер, керівниця БФ “Індиго” Ольга Криницька. Казку Дюли Урбана, режисер Оксана Сенатович перетворила на справжню мишачу історію Ромео та Джульєти.

У старій сироварні живе сім’я сірих мишей. Одного вечора сирний запах приводить до цього смачного місця сім’ю білих мишей. Втомлені від пошуку житла, вони без роздумів вирішують оселитися тут. Почувши дивні звуки, зі спальні виходять сірі миші і бачать непроханих гостей у своєму домі…

Батьки не можуть домовитися про спільне проживання. В той час поки батьки вирішують стосунки, їхні діти Рома та Ружа знаходять спільну мову. Рома щасливий, що за велінням долі знову бачить Ружу, голос якої колись почув і по-справжньому закохався. Ружа щаслива, що знайшла того, кому буде не байдужою.

На який крок зважилися закохані Рома та Ружа, аби примирити своїх батьків та вберегти кохання глядачі впізнають наприкінці вистави.

Задум режисера чудово втілили в життя актори та актриси з Кропивницького: Людмила Швець, Ігор Кодема, Ілля Литвиненко, Олена Табак, Елізабет Давідян, Інна Вдовиченко. І звичайно, особливо треба відзначити чудову гру Валерія Ланецького та Тетяни Бовшик, які виконали головні ролі. Незважаючи на те, що вистава орієнтована на дитячу аудиторію, вона стверджує споконвічні теми гуманізму, людяності та всепереможну силу кохання.

Вистава із захопленням була прийнята не лише дітьми, а й їхніми батьками. Глядачі довго не відпускали артистів зі сцени тривалими оплесками.

Миколаївська Правда

Дата публікації: 03.12.2023