Актори Театру корифеїв представлять імерсивну виставу «Марко Лукич» - CBN

Актори Театру корифеїв представлять імерсивну виставу «Марко Лукич» - CBN

У Театрі корифеїв представлять імерсивну виставу «Марко Лукич», у якій зможуть взяти участь глядачі.

Сьогодні, 8 лютого, у Театрі корифеїв відбувся брифінг присвячений прем’єрі імерсивної вистави «Марко Лукич».

Режисер-постановник Микола Бабин повідомив про деталі створення вистави, та про особливості робочого процесу в театрі Кропивницького: «Така форма вистави буде новою для Театру корифеїв, щось у форматі екскурсії театром разом з Марком Лукичем. Ця імерсивна вистава буде засновуватись на семи п’єсах Кропивницького: «Доки сонце зійде — роса очі виїсть», «Чмир», «По ревізії», «Олеся», «Мамаша», «Глитай, або ж павук» та п’єса «Старі сучки й молоді парості». Я постарався зберігаючи українські традиції, не зациклитись на минулому, а залишатись в контексті сучасного світового театру. Актори загалом підтримали ідею».

Актор театру Корифеїв Євген Скрипник розповів про те, як він працював над виставою, та про особливості п’єси з точки зору артиста: «Цю виставу не варто сприймати як якусь зовсім інакшу, адже для актора кожна п’єса це якась обмежена автором роль. Від інших вистав цю відрізнятиме в першу чергу інша форма взаємодії з глядачем, це буде доволі цікаво та відмінно від того що було раніше. Я буду зайнятий в трьох уривках, тобто гратиму актора, який намагається репетирувати персонажів в цих уривках, але це не поділена роль, вона триєдина. Цікавість і відмінність у тому, що ми працюємо в іншому просторі, це по новому, але я б не сказав, що це дуже складно».

Як повідомили під час брифінгу, до вистави залучили всю трупу театру, багато акторів мають по декілька ролей. Прем’єра відбудеться 11 лютого.

Микола Бабин – художній керівник, режисер-постановник Київської театральної студії «ВІК», засновник та директор театрального фестивалю «СТеП». Закінчив Чернівецьке обласне училище мистецтв імені Сидора Воробкевича та університет імені Карпенка-Карого в Києві.

Імерсивний театр — одна з популярних форм сучасного інтерактивного театру, де глядача намагаються «занурити» в події, що розгортаються на сцені під час вистави. Імерсивний театр відрізняється від традиційного тим, що прибирає сцену та занурює публіку безпосередньо в гру акторів вистави.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Журналіст: Назар ЗдоровенкоІнформагенція "Центральноукраїнське бюро новин"

Дата публцікації: 08.02.2024