210-та річниця з дня народження великого генія та пророка Тараса Григоровича Шевченка

210-та річниця з дня народження великого генія та пророка Тараса Григоровича Шевченка

Якщо вірити у Божий промисел, то Господь послав нам Тараса Шевченка, аби розтерзана Україна зцілилась нарешті, аби прорік Він нам: «Хто ми? Чиї сини, яких батьків, ким, за що закуті?»

«У кожного своя доля» - нагадав нам життєву істину Шевченко, хоч сам пішов далеко за межі своєї власної долі, заявив світові про незнищенне українці!За висловом Євгена Сверстюка, «жоден народ не ототожнював свого поета зі своєю душею і не поєднував його зі своєю долею так, як українці».

«Нема нам закону над його слово, тільки одна народна поезія для нього і для всіх нас стоїть за віковічний взір, та й з народної поезії ніхто не зачерпнув так зглибока, як Шевченко…», писав про поетичний шлях Пантелеймон Куліш.

«Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю», висловлювався Остап Вошня про генія.
«Невмирущий дух поета, як і раніше, витає над рідною Україною, невмовкаюче роздається його віще слово і сіє на народній ниві живе насіння оновлення», сказав Павло Грабовський.

Сьогодні твори великого пророка є невіддільні від нашого народу, який жагуче бореться за свободу та справедливе ставлення до себе. Шануємо, пам’ятаємо, боремося! 

Пресслужба Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького

Дата публікації: 09.03.2024